Pyörivän liikkeen mittaus

Meillä on erittäin kattava valikoima inkrementti- ja absoluuttiantureita alkaen erittäin pienistä aina isoihin järeisiin malleihin. Mittaustekniikka on joko optinen, magneettinen (hall), induktiivinen tai kapasitiivinen menetelmä, jokaisessa on omat hyvät puolensa.

Tyypillisiä kohteita on toimilaitteen kiertoliikkeen mittaaminen tai moottorin yhteyteen laitettava asema/nopeusanturointi. Mitatun tiedon siirtoon on valittavissa monta erilaista analogista-, digitaalista- ja kenttäväylävaihtoehtoa.

Absoluuttianturit soveltuvat kohteisiin, joissa tarvitaan luotettavaa, jatkuvaa paikkatietoa, sillä ne toimivat heti koneen käynnistyessä. Käyttökohteita ovat esimerkiksi paperikoneet, sahat ja kuljetinlaitteet.

Pulssianturi tarjoaa kestävän ja edullisen tavan mitata akselin kiertoliikettä tai esimerkiksi moottorin pyörimistä kuljetinlinjoissa. Anturin tuottaman pulssifrekvenssin voi valita, minkä ansiosta sen voi liittää monenlaisiin ohjaimiin.

Magneettinen mitta-anturi sopii erinomaisesti kosketuksettomaan mittaukseen, jossa vaaditaan tarkkuutta. Rengasanturit ovat helppoja asentaa ja toimivat kohteissa, joissa mittarenkan etäisyys vaihtelee.

Magnetoresistiivinen anturi on edullinen ja helppo ratkaisu pyörivän liikkeen nopeuden ja pyörimissuunnan mittaukseen ferromagneettisille aineille sovelluksissa, joissa käytetään esim. hammaspyöriä ja nokka-akseleita.