Induktiivinen anturi

Wenglorilla ja Rechnerillä on kattavat valikoimat induktiivisia antureita, normaalikohteista aina ääriiolosuhteisiin.

Perusantureiden lisäksi on Rechneriltä saatavissa erilaisiin ATEX tiloihin hyväksyttyjä antureita sekä jopa 800°C kuumankestäviä antureita.

Wenglorilla on kattava valikoima Inoxsens antureita jotka soveltuvat myös elintarviketeollisuuteen.

Wenglor

Ferriittiset ja ei ferriittiset metallit tunnistava

 

Metallin erotusanturi tunnistaa eron ferriittisen metallin (rauta, teräs) ja ei ferriittisen metallin (alumiini, kupari, pronssi ja ruostumaton teräs). Eri metalleilla on erilaiset elektomagneettiset ominaisuudet ja ne vaikuttavat anturissa olevaan LC-oskillaattoriin eri tavalla jonka takia anturi pystyy eroittelemaan metalliset materiaalit.

Ferriittiset materiaalit

Ferriittiset materiaaleja kuten rauta ja teräs voidaan  magnetisoida. Metallien eron tunnistava anturi kytkee heti kun ferriittinen materiaali tulee tunnistusetäisyydelle.

Ei ferriittiset metallit

Ei ferriittiset materiaaleja kuten alumiini, pronssi, kupari, ruostumaton- ja haponkestäväteräs ei voida  magnetisoida. Metallien eron tunnistava anturi kytkee heti kun ei ferriittinen materiaali tulee tunnistusetäisyydelle.


Kohteita
 • Pullonpalautus automaatit
 • Erilaista materiaalia olevien kappalieden tunnistus
 • Tunnistaa työstettävän kappaleen työkalussa


Tunnistusetäisyys

Wenglorin Metallien eron tunnistavat anturit toimivat myös suuremmalla etäisyydellä, jolloin voidaan välttää anturin ja kappleen törmäys. Erimuotoiset kappaleet pystytään tunnistamaan luotettavasti.

Full-Metal kytkimet

Full-Metal kytkimet kuori on tehty kokonaan ruostumattomasta teräksestä ja kestävät äärimmäisiä olosuhteita. Kotelo on vesitiivis (IP69K) myös korkeapaine pesussa ja kestää kemikaaleja kuten liuotin- ja puhdistusaineet. Full-Metal kytkimet soveltuvat erityisen hyvin ruoanvalmistuskoneisiin.

Kohteita
 • ympäristöt jossa on korkea kosteus, tai ympäristö on märkä
 • Ruoanvalmistuskoneet
 • Liikkuvat ajoneuvot
 • Vesileikkuu koneet
ATEX hyväksyntä

Kaikki Full-Metal kytkimet ovat ATEX hyväksyttyjä 3G ja 3D ympäristöihin.

Kestävä ja pesunkestävä

Full-Metal kytkimet kuuluvat InoxSens sarjaan jotka ovat tarkoitettu hygieenisesti vaativiin ja pestäviin kohteisiin. Kotelo on valmistettu V4A (1.4404, 316L) ruostumattomasta teräksestä ja kestää myös korkeapaineisen puhdistus- ja liuotinainepesun. Antureidssa on käytetty laser merkintää koska normaalit tarrat voivat olosuhteista johtuen nopeastikkin vaurioitua lukukelvottomiksi. Induktiivisissa Full-Metal kytkimissä ei ole LED merkkivaloja, tällä varmistetaan hermeettinen suoja.

Induktiivinen etäisyysanturi

Induktiiviset analogia-anturit tunnistavat mitta-alueellaan olevat metallit ja kertovat esineen etäisyyden anturista 0 … 10 V analogia viestillä. Mittaus on immuuni sääolosuhteille, ympäristölle ja lialle. Analogia anturit tunnistavat kaikki metallit yhtä kaukaa, kohde voi olla esimerkiksi alumiinia, pronssia tai ja rautaa ja tunnistusetäisyys on sama.

Kohteita
 • Etäisyyden mittaus
 • Paksuuden mittaus
 • Paikan tunnistaminen
 • Paikan ohjaus
 • Liikkeen tarkkailu
Lineaarisuus

Induktiivisissa analogia antureissa on erittäin hyvä lineaarisuus (max poikkeama alle 1%)

Induktiivinen kytkin

Induktiivinen anturi tunnistaa kappaleet jotka on tehty metallista kuten rauta, alumiini tai pronssi.

Kohteita
 • Päätyraja vahti
 • Paikan tunnistus
 • Kappaleiden laskenta
 • Osan tunnistus
AC kaksijohdin antureita

Wenglorilla on M18 kokoisesta anturista alkaen olemassa myös AC 230 VAC jännitteellä toimivia antureita. Kaksijohdin mallin antureita voidaan käyttää sekä AC että DC syötöllä.

Pitkä tunnistusetäisyys

Uusissa induktiivisissa antureissa on kasvatettu tunnistusetäisyyttä jopa neljä kertaa pidemmäksi kuin perinteisissä induktiivisissa antureissa. Etuna on muunmuassa että sama anturi sopii nyt useampaan käyttöön.

Kohteita

    Päätyrajan valvonta
    Paikan tunnistus
    materiaalin seuranta
    kappaleen tunnistus

Pidempi kytkentäetäisyys myös ruostumattoman teräksen kanssa

Pidemmän tunnistusetäisyyden anturit tunnistavat lähes yhtä hyvin myös ruostumattoman teräksen joka on normaalisti vaikea tunnistettava.

Lämpötila-alue

Anturit toimivat myös kylmävarastoissa, sallittu lämpötila-alue on -40...80 °C.